Nieuwsbrief 2


Wat is er achter de schermen veel gebeurt!

Het is inmiddels acht weken geleden dat je onze eerste nieuwsbrief over De Stadsakker ontving. Er inmiddels veel gebeurd.

· De funding-actie is zeer geslaagd, samen vele lokale groenteliefhebbers, is de 1e tunnelkas bijeen gebracht. Over ruim twee weken wordt hij geleverd en kunnen we gaan bouwen. Nu zijn we verzekerd van een goede plek voor de tomaten en komkommers. Ik verheug mij er nu al op.

· Afgelopen zaterdag was De Stadsakker.winkel jarig. Al weer twee jaar geleden opende we onze deuren aan de Oude Kijk in 't Jatstraat. Dat vieren we de hele maand maart, met een cadeautje voor al onze klanten. Het is een mooie zaaikalender, deze keer speciaal voor kruiden en eetbare bloemen. Er ligt er ook voor jou eentje klaar. Vraag er de hele maand maart even naar in de winkel.

·  Op de kwekerij heeft de stratenmaker, na een hele natte start, de laatste hand gelegd aan de bestrating. We beschikken nu over een verhard pad en een ruim middenplein.

·  Door het natte weer had ook het plaatsen van de opslagcontainers en kantoorcontainer nogal wat voeten in aarde. Uiteindelijk hebben we zelfs rijplaten laten leggen om alles goed te laten verlopen. Maar nu hebben we een ruimte om al onze spullen op te bergen en natuurlijk een droge warme plek voor de koffiepauze. In de kleuren van de BAM, maar laat die groene kleur nou ook onze groene kleur zijn.

· Vorige week is het  trekkertje geleverd. Omdat het afgelopen week lekker droog was, is Tjeerd met de trekker hard bezig geweest met het frezen van de eerste bedden. Het frezen kost best veel tijd met zo'n klein trekkertje. Het voordeel is echter dat de grond niet erg wordt aangereden. We zijn voorlopig nog niet graspollen vrij, maar het begin is er. 

· Tot slot heeft de provincie Groningen besloten om De Stadsakker.kwekerij een subsidie van € 15.000 toe te kennen als Innovatief Landbouwproject. Dat is met alle  grote investeringen die we nu doen een welkome bijdrage.

Wat staat er nog allemaal nog te gebeuren!

Onze "to do" lijst is lang en veranderd dagelijks. Hieronder een paar belangrijke toekomstige mijlpalen.

· Volgende week vrijdag 14e maart om 12.30 opent wethouder Jan Seton met een kleine ceremonie officieel de kwekerij. Er zit nog geen plantje in de grond, maar we moeten natuurlijk een keertje officieel van start. Als je zin hebt om even langs te komen, om te zien hoe het er nu bijstaat, ben je van harte welkom.

· Over twee weken wordt de tunnelkas opgebouwd. Volgens de instructies moeten we dat met een groep sterke mensen in een weekend in elkaar kunnen zetten. Ik heb al wat handige handen om mij heen verzameld, dan moet het vast lukken.

· De Stadsimker belde mij met het plan om bijenkasten op de kwekerij te plaatsen. Een superleuk plan en een lang gekoesterde wens. Geweldig dat dit al zo snel gerealiseerd kan worden.

Wij gaan hier weer aan de slag en blijven je op de hoogte houden van alle nieuwtjes en ontwikkelingen

Met groene groet,
Merlijn Albering